امروزه با رشد استفاده مردم از فضای مجازی و اینترنت شاهد افزایش تغییرات در فناوری های به کار گرفته شده برای طراحی سایت هستیم. بازار داغ رقابت وبسایت ها نیز باعث شده تا اهمیت تکنولوژی های مرتبط با طراحی سایت بسیار بیش از گذشته شده باشد. به طوری که هر سایتی میکوشد تا هر چه سریعتر این دانش را یاد گرفته و در جهت رسیدن به اهداف خود آن را به کار ببرد.
امروز اینترنت به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسانها تبدیل شده است، اما واقعا اینترنت چیست و چگونه کار میکند؟ هر یک از ما که هرروز با اینترنت کار میکنیم، پیام میفرستیم و جستوجو میکنیم، آیا واقعا در مورد اینترنت و نحوه کار آن میدانیم؟ اینترنت انقدر گسترده است که هیچ کس نمیتواند ادعا کند تمام مطالب مربوط به آن را میداند. به علاوه، اکثر ما فقط اطلاعاتی کلی از اینترنت داریم و شاید با مفهوم اینترنت آشنا نباشیم. در این مقاله سعی کردهایم به طور خلاصه با اینترنت و کار آن آشنا شویم.
به زبان ساده، اینترنت از شبکههای مختلفی تشکیل شده است. جالب است بدانید که اینترنت از سال 1969 شروع به کار کرد. در واقع اینترنت یک شبکه بزرگ است که به شخص یا نهاد خاصی تعلق ندارد. گرچه اینترنت تحت مالکیت هیچ کشوری نیست، اما انجمن اینترنت که سال 1992 تشکیل شد، مسئولیت نظارت بر قوانین اینترنت را به عهده دارد. روشهای متفاوتی برای اتصال به این شبکه جهانی وجود دارد: میتوان با استفاده از یک ISP به اینترنت وصل شد یا از خدمات اینترنتی اپراتورهای تلفن همراه استفاده کرد.
به زبان ساده، اینترنت مجموعهای از کامپیوترها است که به یکدیگر و به شبکه جهانی وصل شدهاند. در میان این سیستم ها، بعضی از کامپیوترها ویژه هستند که به آنها وب سرویس گفته میشود. این وب سرویسها، انواع محتوا از جمله عکس، فیلم، و متن را در خودشان ذخیره میکنند. بقیه کامپیوترها که در دسته وب سرویسها قرار نمی گیرند، کلاینت یا دریافت کننده محتوا هستند. یعنی محتوا از وب سرویسها به کلاینتها منتقل میشود. وب سرورها یا همان وب سرویسها مثل جادهها و بزرگراهها و یکدیگر و به کلاینتها متصل هستند. بنابراین شبکه بزرگ اینترنت با اتصال این وب سرورها و کلاینتها ایجاد میشود.
حالا اینترنت چگونه کار میکند؟ وقتی نام اینترنت را میشنویم، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد، گوگل یا مرورگرهای دیگری مثل یاهو هستند. این مرورگرها مثل یک برنامه کار میکنند. یعنی وقتی شما موضوعی را در اینترنت جستجو میکنید، در واقع از اینترنت درخواستی دارید. وظیفه این مرورگر این است که درخواست شما را به سرور بفرستد و بعد دادههای وب سرور را برای شما نمایش دهد.
وقتی کلمه اینترنت را جستجو میکنیم، یکی از مهم ترین معناهای آن، ابرشبکه یا یک شبکه بزرگ است. به اینترنت شبکه جهانی کامپیوترها هم میگویند. یعنی یک شبکه متشکل از تمام کامپیوترها. اما جالب است بدانید که این کلمه قبل از به وجود آمدن اینترنت هم معنا داشت. کلمه Internet وقتی با حروف کوچک internet نوشته میشود، به معنای حرکات پیوسته است. وقتی که شبکه اینترنت برای اولین بار به وجود آمده، به آن Internetwork میگفتند. Internetwork در واقع ترکیب دو کلمه network و inter است که به معنای بین شبکه ای است. بعدها این کلمه کوتاه شد و به آن Internet یا The Net هم میگویند.
همانطور که همه ما میدانیم، امروزه بدون اینترنت زندگی خیلی از ما مختل میشود. همین این جمله نشان میدهد که اینترنت کاربردهای زیادی دارد. ساده ترین کاربرد اینترنت همین جستوجوها و ارتباط گیریهای روزمره است. شما با استفاده از شبکه جهانی اینترنت به اقوام و دوستانتان در سراسر جهان پیام میفرستید، و در مورد موضوعهای مختلف جستجو میکنید. برنامههای موبایل که در همه گوشیهای هوشمند وجود دارند با استفاده از اینترنت کار میکنند. اما این تمام ماجرا نیست. این روزها تقریبا بسیاری از کاربران ساعات زیادی را در فضای اینترنت آنلاین هستند و تمام کارها، تجارت، خریدها و... را از طریق اتصال به اینترنت انجام میدهند. بنابراین از مهم ترین کاربردهای اینترنت میتوان به آسانتر کردن زندگی انسانها، صرفه جویی در زمان، و دسترسی به حجم عظیمی از اطلاعات اشاره کرد.
شبکهها براساس وسعتی که دارند، تقسیم بندی میشوند. به طور کلی دو نوع شبکه داریم: شبکه محلی یا Local Area Network و شبکه گسترده Wide Area Network. البته شبکههای دیگری هم هستند که بین این دو دسته بندی قرار میگیرند، مثلا شبکههای شخصی و شبکههای شهری. شبکههای شخصی محدود به یک نفر هستند و شبکههای شهری، کل اینترنت یک شهر یا منطقه را دربر میگیرد.
خدمات شبکه محلی محدود است. مثلا دانشجوهایی که از سایت دانشگاه استفاده میکنند، در واقع متصل به یک شبکه محلی هستند. شبکه گسترده همانطور که از اسمش مشخص است، محدود به منطقه خاصی نیست. بنابراین خدمات گستردهتری دارد و افراد بیشتری از آن استفاده میکنند. مثلا شبکههای بانکی در کل کشور وجود دارند و از نوع گسترده هستند.
شبکههای شخصی محدودتر از شبکههای محلی و محدود به یک نفر هستند. برای مثال اگر شما در خانه تان یک لپ تاپ، یک تبلت و یک گوشی هوشمند دارید. تمام این دستگاهها یک شبکه شخصی هستند. اینترنتی هم که در دفترها و سازمانهای کوچک استفاده میشود، از نوع شبکههای شخصی هستند.
موارد جالب بسیاری در مورد اینترنت و دنیای وب وجود دارد که احتمالاً از آنها بیاطلاع باشید.امروزه کاربردهای اینترنت به قدری گسترده شده که نمیتوان تمامی کاربردهای آن را برشمرد. چندان عجیب نیست اگر بگوییم به زودی اینترنت یکی از اجزای ضروری زندگی انسان ها میشود. در گذشته، استفاده از خدمات پستی به علت ارزان بودن آن بسیار مورد استفاده قرار میگرفت، اما مدت زمان دریافت نامه توسط گیرنده بسیار زیاد بود. اکنون میتوان به سادگی متنی را تایپ کرده و با فشار یک دکمه آن را برای شخص دیگری در دورترین نقطه کره زمین ارسال کرد و آن شخص نیز نامه را در کمتر از چند لحظه دریافت کند. میتوانید در زمینه یک موضوع خاص با افراد مختلف وارد بحث شوید. این افراد ممکن است از هرکجای جهان در این بحث شرکت کنند.همه این امکانات به دلیل وجود فضای اینترنت است و هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقاتی در راه است.
تکنولوژی روز دنیا پیوسته در حال تغییر است، اگر شما علاقه مند به فضای وب و اینترنت هستید؛ مقالات این بخش از جت می تواند کمک بسیار زیادی برای حرفه ای تر شدن شما بکند. یادگیری فناوری های جدید، برای همه علاقه مندان فناوری و فعالان دنیای وب ضروری است.
جمع بندی به طور کلی، اینترنت یکی از فناوریهایی است که زندگی انسان بدون آن تقریبا غیرممکن است. این شبکه عظیم اطلاعات و کامپیوترهای به هم پیوسته به طور شبانه روزی کار میکنند و اطلاعات را دریافت و ارسال میکنند.
برای اینکه از جدیدترین تغییرات فضای مجازی خبردار شوید همراه جت باشید همچنین جهت اطلاع از جدیدترین فناوری های حوزه وب و اینترنت، مقالات این بخش از سایت جت را دنبال کنید.